Dit is echt een goede vraag om mezelf af te vragen: “Waarom heb ik vroeger vlees gegeten”?
Voor mij is het antwoord, omdat iemand mij dat heeft verteld, aan wie dat ook is gezegd…
Wie heeft dit oorspronkelijk gezegd?
Waarschijnlijk iemand die probeert nieuwe dingen in het leven te ervaren.
Het was zeer zeldzaam in die tijd, exclusief… en dat zijn dingen die vaak de aandacht van mensen trekken.
Ik moest dus voor mezelf concluderen dat het iets is dat zo cultureel goed ingeburgerd is, dat ik niet beter wist dan wat ik toen deed, en velen doen dat nog steeds.
Een paar logische reflecties die ik zelf maak;
- Hoe kom ik aan mijn vlees?
- Neem ik het van dode dieren op straat?
- Zo niet, hoe kan ik de dieren dan doden? (Ik doe het niet…) Um… Dat is vreemd… Ik eet gedode dieren en ik ben niet in staat om ze zelf te doden, hoe zal ik overleven?)
- Ik zou liever niet weten dat ze gedood zijn. (mmm… dus ik eet vlees en ik hou er niet van om slachthuizen te zien…). Normaal gesproken zou het een genoegen moeten zijn om dat te zien… want het is dat heerlijke vlees dat ik ga eten.
- In zijn rauwe vorm, dus net gedood, wat voor vlees vind ik lekker? (Geen) Nou dat is vreemd… ik ben een carnivoor en er is geen vlees dat ik rauw eet, ze hebben allemaal een soort van bereiding nodig.
- Ik vind het lekker als het op een specifieke manier wordt bereid en gekookt met speciale (plantaardige) kruiden erop. (Dus ik vind het enkel lekker als het op een specifieke manier bereid is……). Is dat niet vreemd?
- Het smaakt goed als ik het in mijn mond krijg, nu als het in mijn lichaam komt, voelt het niet meer zo goed aan. Het voelt gewoon vol.
Is het niet vreemd, dat ik iets eet, wat ik moreel niet kan krijgen (ik heb anderen nodig om het voor mij te doden) en ik vind het alleen lekker als het volledig bereid is met kruiden en saus?
Laten we nu het voorbeeld nemen van een eenvoudige groente, de wortel.
Hoe kom ik bij mijn wortel?
Ik neem het uit mijn tuin waar het groeit en ik hoef geen seriemoordenaar te zijn om dat te doen, zelfs de kinderen doen het zonder verder trauma.
Ik geef de voorkeur aan de wortel uit mijn tuin boven die uit de winkel, de smaak is heel anders en ik ben er vrij zeker van dat de voedingsstoffen die erin zitten wel degelijk talrijker aanwezig zijn.
Als ik het uit de tuin haal, verwijder ik het modderige vuil uit de tuin en eet het meteen op.
Ja, ik kan het ook bereiden en koken, nu is het niet echt nodig en het is een andere ervaring.
Als het in mijn lichaam komt, voelt het goed aan en daarna voel ik me goed.
Als ik niet helemaal overtuigd ben van het bovenstaande, moet ik proberen ze te vergelijken, wat ik ook gedaan heb, en het heeft mijn wereld volledig veranderd en mijn ogen geopend.
Ik heb vlees weggelaten, omdat ik me realiseerde dat het er voor niets bij zat.
Zoals muzikant Paul McCartney ooit zei: “Als slachthuizen glazen muren hadden, zou iedereen vegetariër zijn“.
Waarom eet je vlees?
Wat zijn uw bronnen die u dit geleerd hebben?
#geenvleesnodig #houvanalledieren
Geef een reactie